Add

Gyvenimo ironija (sausio 7 d.)


Iš Seimo lapkritį išmestas Linas Karalius neatsisakė visų parlamentaro privilegijų. Pavyzdžiui, raktelių nuo automobilio, už kurį moka mokesčių mokėtojai. Kaip ir dešimtys kitų parlamentarų, L. Karalius kadencijos pradžioje sudarė automobilio nuomos sutartį ir periodiškai mokėjo pinigus lizingo bendrovei iš parlamentinių lėšų, skelbia diena.lt.

Kaip praneša dienraštis, VTEK nusprendė, kad J.Skestenis interesus supainiojo tuomet, kai buvo vykdomas konkursas pirkti maisto produktus Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigoms.  Konkursą organizavo savivaldybės Kultūros ir ugdymo departamentas, kuriam laikinai vadovavo J.Skestenis, o maždaug 15 mln. litų vertės užsakymą gavo bendrovė “Smulkus urmas”, kurioje tuo metu dirbo valdininko sūnus.

Pasak D.Jakštienės, teisės aktai numato, kad piniginėmis premijomis gali būti skatinami ir komisijų nariai, tačiau kuriuos pamaloninti vienkartine išmoka, o kurių – ne, sprendžia pirmininkai. Premijų dydis priklausys ir nuo apdovanojamųjų skaičiaus – jiems padalijama komisijai paskatinimams skirta suma. „Vyriausybės nutarimu, pirmininkai gali siūlyti skirti premijas komisijos nariams, gali ir nesiūlyti. Jie patys spręs, ar patys vežė rinkimų vežimaitį, o nariai tik dėl grožio pasisukiojo, ar ir jie rimtai dirbo. Bet jei pasiūlys, patys mažiau gaus“, – teigė D.Jakštienė. Eiliniai komisijų nariai pirmininko geranoriškumo gali tikėtis, jei premijoms numatyta lėšų daugiau, nei jam vienam galima pasiimti. Teisės aktai numato, kad vienkartinė išmoka už gerą darbą negali būti didesnė nei vieno mėnesio atlyginimas. Paprastai jos turėtų būti ne tokios jau menkos, mat vasarį rinkimų organizatorių laukia tikras darbymetis, vadinasi, ir pilnesnės piniginės. D.Jakštienė pripažįsta, kad vis dėlto komisijų, kur pirmininkas su nariais draugiškai pasidalina premijoms numatytus pinigus – mažuma.

Iš praėjusių metų lapkritį pagal planą patikrintų šešių soliariumų studijų, turinčių po kelias įrangas, penkiose apšvita viršijo leistiną – 0,3 vato į kvadratinį metrą – normą.

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Random Posts Recent Comments

  • hostingas, svetainių talpinimas Says:

    super idėja :D...

  • grumlinas Says:

    Valdžios vakuumas tuose kraštuose užpildomas ryžtingų asmenybių arba grupių. Tai visuomenei, kuri da...

  • PZ Says:

    Tikrai taip, nes nėra jokios opozicijos, tai nėra ir aiškaus lyderio, kuris nuvertus prezidentą galė...

  • grumlinas Says:

    Žvelgiant į šituos įvykius ramiai, pasidaro gaila tų demokratiškųjų jūros kiaulyčių, kurios kvykčioj...

  • PZ Says:

    Kad nelabai nusisekė pasivaidenimas, LNK truputėli švelniau apžvelgė jį, bet va TV3 su "žurnalistiko...

  • kauniete Says:

    Jau visose laidose prisivaideno, net bloga, kokį kanalą beįsijungsi - visur Šedžius...

Tag Cloud

Amerika cigaretės Despotin Fam Egiptas Facebook Google ironija istorija jaunimas Kairas Kaunas Korupcija Krepšinis Kultūra Lietuva modelis Muzika Mythbusters nauji metai Obama Politika protestas Rekama reklama rūkymas sausio 13 senatis Spauda Svaras tikslai Tunisas vodafone Žalgiris

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar